Sofia Nordblad

Livet med lite extra krydda


Dumplings med rispapper

Dumplingsen blev så otroligt goda! Lagade dom pånytt idag och nu tänkte jag dela med mig av receptet. Har inga egentliga mått utan kryddade lite efter känsla.

Du behöver:

400-500g valfritt protein (jag hade blandfärs)

3 färska champinjoner

3 vilöksklyftor

2-3cm ingefära

1 morot

Vårlök

1-2msk Sojasås

1msk Risvinäger

Skär upp champinjonen i små bitar och stek i en stekpanna tills det mjuknat upp. Riv en morot grovt, riv ingefäran och vitlöken, skär vårlöken i små bitar. Blanda om alla ingredienser i en bunke.

Blöt rispapper och dela det sedan på mitten. Lägg en liten klick av fyllningen i mitten på rispappret och rulla sedan ihop det till en liten dumpling.

Lägg dumplingarna på en bakplåt med bakplåtspapper på, häll lite olja på bakplåten så dumpningarna inte fastnar i plåten.

Grädda i ugnen 200°C i ca 20min. Vänd på dumplingsen halvvägs.

Till såsen behöver du:

1-2msk sojasås (hade glutenfri)

1msk ettika

Socker

2msk kokande vatten

0,5-1msk Chiliolja (går också med färsk chili eller chilipulver)

En vitlöksklyfta (riven/pressad)

0,5-1msk Sesamolja

Vårlök

Blanda om allt och tillsätt kryddor efter behov.

Det här var väldigt gott och absolut en ny favoriträtt här hemma.

Hejsvejs!



Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.

Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång