Dumplingsen blev så otroligt goda! Lagade dom pånytt idag och nu tänkte jag dela med mig av receptet. Har inga egentliga mått utan kryddade lite efter känsla.
Du behöver:
400-500g valfritt protein (jag hade blandfärs)
3 färska champinjoner
3 vilöksklyftor
2-3cm ingefära
1 morot
Vårlök
1-2msk Sojasås
1msk Risvinäger
Skär upp champinjonen i små bitar och stek i en stekpanna tills det mjuknat upp. Riv en morot grovt, riv ingefäran och vitlöken, skär vårlöken i små bitar. Blanda om alla ingredienser i en bunke.
Blöt rispapper och dela det sedan på mitten. Lägg en liten klick av fyllningen i mitten på rispappret och rulla sedan ihop det till en liten dumpling.
Lägg dumplingarna på en bakplåt med bakplåtspapper på, häll lite olja på bakplåten så dumpningarna inte fastnar i plåten.
Grädda i ugnen 200°C i ca 20min. Vänd på dumplingsen halvvägs.
Till såsen behöver du:
1-2msk sojasås (hade glutenfri)
1msk ettika
Socker
2msk kokande vatten
0,5-1msk Chiliolja (går också med färsk chili eller chilipulver)
En vitlöksklyfta (riven/pressad)
0,5-1msk Sesamolja
Vårlök
Blanda om allt och tillsätt kryddor efter behov.
Det här var väldigt gott och absolut en ny favoriträtt här hemma.
Hejsvejs!
Lämna en kommentar